Monday, 5 September 2011

My BackBoNe....

~ my great family ~

Hye u allz..ok this is my superb family. From the left is my brother..I call him abg yeo. He is very responsible and concerned towards family. Beside him is my twin, syafikah (hehehe juz kidding)..she is my younger sister. sometimes i call her syapikon..hahahha best x nama tu. Kitaorg mempunyai citarasa yg sama especially dlm memilih baju...kbanyakannya bju kitaorg mmg sama. Saya agk cerewet memilih baju and akn pkir bnyk2 kali klu nak bli..one day sy berkenan dgn satu bju tu then sy pkir2 nk bli ke xnak..ehm tiba2 ika ckp "ibu ika nk bju tu bleh"?huhuhu melepazzzzz....geramnyer. Ok yg pkai tudung purple tu plak my mom (ibu). Ramai yg ckp my face sama mcm muka ibu..so, u allz rasa sama x?? Ibu is the best mom in the world for me...we always shared the joy and sorrow together..Ibu jgk mmg "terer" memasak. Huhuhu sy blh memsk, tpi xsehebat ibu lah..ermm but its ok..sy akn cuba bljr memasak. Masak yang simple2 jer janji kenyang..he3x. Yg pegang baby tu plak my sister-in-law (k.murni)..she's frm kelantan..She is very understanding and cool dlm mlyni karenah adik2 ipar dia..ahakzz!!

And the cutest one is my niece..Mia Ariana. She is 1yrs and 4mnths..She is very cute right??Yang tudung pink tu sayalah..i'm 25 yrs old but looks young kan??(ha3x..perasan giler). Ok, at my right is my father..i call abah. Abah pn pndai memasak. Klu ada org khwin mmg abh akn tlng masak..he3x tpi msk nasi lah..Abah seorang yang sgt kreatif dan terover peramah..klu prgi psr mlm ibu mmg jarang jalan dgn abh..cz ibu jalan lju sgt n abh plak jln lmbt n suka brsembang dgn org2 yg dia jmpa kt psr mlm..abh jgk bnyk kali trsalah tgur org..pdhl xknl pun org tu..he3x nk bt cmne mmg ktaorg gelak habis2 lah...itulah prngai abah yg terover peramah..

Ehmmm..actually mesej yang hndk saya smpaikan ialah janganlah mensia-siakan keluarga anda dan sentiasalah menyayangi mereka hingga ke akhir hayat. Apa yg dapat saya katakan adlh saya sngt brsyukur kpd ALLAH s.w.t kerana telah Dianugerahkan keluarga yang sgt bahagia dan sentiasa memberikan sokongn dan glkn dlm menempuh dugaan dlm khidupn...terima kasih kerana sentiasa berada disamping syura dan segala suka dan duka akan kita tempuhi bersama...SeMoga Kita Sentiasa DiLimPaHi KeBaHagiaaN+KeSeNaNgan Hendaknyer..AMIN!!! LOVE my family very2 much...

~ syura, ibu, abah ~

~ my convocation day ~

~ baju ktaorg sama kan~

~ auntie syura & Mia ~

~ after akad nikah my cousin ~

~ Taman Tamadun Islam ~

~ pedal boats at Zoo Johor ~




SAJAK AKU

Aku,
Tolehlah kebelakang,
Renungkanlah dengan akalmu yg panjang,
Adakah hadirmu,
Benar-benar diundang

Aku,
Dari sebesar tiga jari,
Hingga engkau dipuncak tinggi,
Terbalaskah budi,
Jika Kejayaan ini,
Hanya untuk dirimu Sendiri?

Aku,
Sampai sudah waktunya,
Engkau perlu bersemuka,
Dengan kewajipanmu pada bonda & ayahanda

Aku,
Apakah nasib,
Apalah khabar,
Mereka berdua dipinggir sana

Aku, 
Tolehlah kebelakang, 
Masih ada hutang yang wajib engkau tebus,
Sebelum mereka berdua,
"DIJEMPUT PULANG"

p/s : Semoga sajak ini dapat memberi sedikit keinsafan kepada anda semua dan berbaktilah kepada kedua orang tua sementara mereka masih bernafas di bumi ini.. Renung-renungkan lah dan selamat beramal.... HEHEHE!!! 





2 comments:

  1. congrats sura, its a good write up. Pls continue the good work ok and also for the coming convo from all of us

    ReplyDelete
  2. ok insyaallah..thanks aunty. Syura sibuk ckit skng ni cz settle kan yg konvo. Syura srh ika jdi wakil ambl jubah, itu yg mcm2 surt nk kna uruskan..insyaallah lps ni syura akn update slalu.. :)

    ReplyDelete